Latest news

Rainy Brain Sunny Brain

Rainy Brain Sunny Brain out now in the Netherlands

The Dutch version of Rainy Brain Sunny Brain, Het positieve brein (The Positive Brain) is out now. Elaine Fox’s book of reveals insights into the science of pessimism and optimism and is available to order online now.

Order Het Positieve Brein →

Ben je optimist of pessimist? Is het glas half vol of half leeg? Zul je slagen of falen?

Dat zijn simpele vragen om te beantwoorden, omdat we ons eigen karakter goed genoeg kennen. Klinisch psycholoog Elaine Fox bewees met een baanbrekend onderzoek dat onze levenshouding afhangt van hoe je bent: Zoek je naar de leuke kanten van het leven of jaagt het leven je juist angst aan? Bij de meeste mensen is de balans tussen angst en plezier prima, maar een te grote hang naar plezier of een te alomvattende levensangst kan desastreus uitpakken.

Gelukkig is er hoop. Elaine Fox bewijst met Het positieve brein dat levenslange zwartkijkers hun brein wel degelijk kunnen beïnvloeden door hun denkpatronen te trainen en op die manier neurologische verbindingen om te leiden naar een positiever en gelukkiger levenshouding. Ook adrenalineverslaafde kunnen hun eeuwige jacht op genot en plezier beter in de hand leren houden door de circuits in hun hersenen te herzien en te trainen.